Golvläggning i bostadsrätt

Vi har lång erfarenhet av golvläggning i bostadsrätter och i bostadsrättsföreningars gemensamma utrymmen.

Lägga nytt golv i lägenhet

Hur ser golven ut i din lägenhet? Det är inte alltid vi tänker på det, men golven gör mycket för intrycket av ett rum, och av en hel lägenhet. Många lägenheter har genom åren genomgått ovarsamma renoveringar, där parkettgolv ersatts med plast- eller heltäckningsmattor. Där kan ett nytt trägolv i gammal stil återge lägenheten dess själ. Vi kan också behandla golvet med olja eller hårdvax, för att ge det ett utseende som gör att det passar i lägenheten. 

Även golv i plastmaterial, som vinyl, har dock sin charm och sina användningsområden. Varför inte lägga in ett lättskött vinylgolv i rutmönster i köket eller i hallen? Oavsett hur mycket dina barn spiller på golvet kommer det att vara lätt att torka upp.

Ett annat skäl att lägga nytt golv i en bostadsrättslägenhet är att det ökar bostadens värde. En golvläggning kan därför, om den görs inför en försäljning, ge ett högre slutpris. Många mäklare rekommenderar att man lägger ett enhetligt golv i en lägenhet inför försäljning, om det tidigare har varit olika golv i olika rum. Ju högre bostadspriserna är i ditt område, desto mer kan du tjäna på denna åtgärd. 

 

 

Golvläggning i lägenhet

Golvläggning i gemensamma utrymmen – För bostadsrättsföreningar

Sitter du i styrelsen för en bostadsrättsförening som behöver lägga nytt golv i ett eller flera gemensamma utrymmen? Kontakta oss som golvläggare i Stockholm redan idag för en kostnadsfri offert. 

Vi har lång erfarenhet av golvläggning, och kan hjälpa er att hitta den bästa lösningen för såväl entréer som källarkorridorer och tvättstugor. Några av de material vi arbetar med är:

  • Linoleum, ett naturmaterial som dämpar ljud mycket effektivt. Det är enkelt att hålla ett linoleumgolv rent, men materialet är känsligt för slitage från tunga föremål. Därför är det inte lämpligt i utrymmen där möbler ofta flyttas runt.
  • Vinylgolv är ett mer hållbart alternativ till linoleum. Det är enkelt att hålla rent, och kan anpassas till såväl små som stora ytor.
  • Klinkergolv är tåliga, och passar i de flesta utrymmen. Eftersom de är ganska dyra är de dock vanligast där det visuella är viktigt.
  • Trägolv ger en exklusiv känsla när de används i gemensamma utrymmen. De är vanligast i kommersiella lokaler, som butiker och kontor.

Golvläggning i fyra steg 

  1. Vi börjar med att riva det befintliga golvet och golvsocklarna. När det gamla golvet är borta kan vi inspektera underlaget, för att avgöra vilka åtgärder som krävs för att det färdiga resultatet ska bli så bra som möjligt.
  2. Vi slipar underlaget för att jämna av det, och få bort eventuella limrester. 
  3. Vi spacklar underlaget, vanligen med flytspackel, för att skapa ett slätt och hållbart underlag. Om golvet är tillräckligt slätt efter slipningen kan det i vissa fall räcka med att finspackla ojämnheterna.
  4. Vi lägger det nya golvet på underlaget.

Fiskbensparkett-golv med pall

 

Guide: Att tänka på när du byter golv i Lägenhet

Att lägga nytt golv i en lägenhet kan förvandla utseendet på ditt hem och öka dess värde. Här är några viktiga saker att tänka på innan du börjar:

1. Välj Rätt Material

  • Hållbarhet:

    Välj ett golv som passar användningen av rummet. Trägolv och parkett är populära val för vardagsrum och sovrum, medan vinyl eller laminat kan vara mer lämpliga för kök och badrum. Prata gärna med oss om du behöver rådgivning!

  • Ljudisolering:

    Lägenheter kräver ofta golv som minimerar ljudöverföring. Kontrollera med din bostadsrättsförening om det finns specifika krav på ljudisolering.

  • Underhåll:

    Tänk på hur mycket tid och energi du är beredd att lägga på underhåll. Trägolv kan kräva regelbunden slipning och oljning, medan laminat och vinyl är enklare att sköta.

2. Kontrollera Underlaget – Vad vi gör åt er!

  • Planhet:

    Vi ser alltid till att underlaget är plant och jämnt. Ojämnheter kan leda till problem med det nya golvet och förkorta dess livslängd.

  • Fukt:

    Kontrollera att underlaget är torrt. Fukt kan skada både golv och underliggande struktur. Använd en fuktmätare om du är osäker.

3. Efterbehandling – Ingår hos oss!

  • Lackering/Oljning:

    Om du har valt ett obehandlat trägolv, lackerar eller oljas det av oss efter installation för att skydda ytan.

  • Framtida skydd:

    Använd möbeltassar och dörrmattor för att skydda golvet mot repor och slitage.

4. Regler och Tillstånd

  • Bostadsrättsförening:

    Kontrollera alltid med din bostadsrättsförening om det finns några regler eller krav att följa när du lägger nytt golv. Vissa föreningar har specifika riktlinjer för material och ljudisolering.

  • Byggnormer:

    Säkerställ att installationen följer gällande byggnormer och föreskrifter.

 

Att lägga nytt golv kan vara ett givande projekt som avsevärt förbättrar ditt boende. Genom att tänka på dessa punkter kan du säkerställa ett hållbart och estetiskt tilltalande resultat.

 

Kontakta oss!

  • Dra filer hit eller
    Max filstorlek: 2 MB.
    • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.